Wniosek wizowy do Rosji

powrót

WIZY DO ROSJI

W celu wyjazdu do Rosji wymagane jest wyrobienie wizy turystycznej. Dokumenty niezbędne dla uzyskania wizy niezależnie od celu pobytu to:

  • paszport, ważny co najmniej 180 dni, licząc od daty zakończenia terminu ważności wizy na wjazd do Rosji;
  • wniosek wizowy wypełniony wyłącznie elektronicznie w języku rosyjskim bądź angielskim i wydrukowany za pomocą specjalnej strony internetowej Departamentu Konsularnego MSZ Rosji (link podany powyżej).
  • Jedno zdjęcie:

    1. rozmiar 3,5 x 4,5 cm;

    2. kolorowe, ostre, czyste i kontrastowe;

    3. wydrukowane na papierze wysokiej jakości na jasnym tle;

    4. nie starsze niż 6 miesięcy i umożliwiające identyfikacje osoby aplikującej;

    5. zrobione na wprost, pokazujące wyraźnie oczy i twarz z obu stron od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak aby twarz zajmowała 70-80% fotografii;

    6. przedstawiające osobę bez nakrycia głowy, patrzącą na wprost, z zamkniętymi ustami, twarz nie może być przesłonięta włosami.

Wiza będzie wyrabiana na 30 dni przed wyjazdem - otrzymacie Państwo od Nas wniosek wizowy, który nalezy starannie uzupełnić i odesłać wraz z paszportem i zdjęciem oraz dowodem wpłaty opłaty za wizę (350zł) kurierem na adres: 

BP ABDAR
ul. Kościuszki 30/2
30-105 Kraków

Przed wysłaniem wniosku kurierem prosimy o wysłanie do na adres biuro@abdar.pl celem sprawdzenia, czy wniosek jej poprawnie uzupełniony.